Verslag: NVBC Budo Vetranendag te Eindhoven

By Redactie Algemeen No Comments on Verslag: NVBC Budo Vetranendag te Eindhoven

Zaterdag 13 januari werd in samenwerking met NVBC, JBN-Zuid Nederland en Rogier Reniers van Essink Sportcentrum Eindhoven voor alweer de 3de keer de NVBC Budovetranen-middag georganiseerd. Maarliefst 55 budoka maakten deel uit van het gezelschap en kregen bij aanvang en openingswoord wat lekkers voorgeschoteld.

 

20180113_140908

 

Direct na de warmingup zou Wil Pansters het spits afbijten met een pittige Jiu Jitsu sessie, zo verklapte de agenda, en een diversiteit aan technieken passeerden de revu. Het op verschillende manieren blokken en / of overnemen van een aanval en deze afronden met worp, trap of stoot. Mooi om te zien hoe de verschillende budo disciplines elkander onderling te hulp schieten en er na enkele minuten al veel verbetering zichtbaar is. De tijd vliegt en voor we er erg in hadden was het tijd voor het volgende onderdeel.

 

wil-demo

 

Het volgende uur zou Wim van Vorstenbos de deelnemers mooie technieken uit het judo bijbrengen. De groep opdelen in twee, deze tegenover elkander plaatsen en naar elkaar laten rennen bleek een mooie inleiding naar uiteindelijk de perfecte o soto gari. Ook de overname hierop kwam aan bod en de o zo belangrijke balansverstoring werd geoefend. Ook hier was het een heel erg goede samenwerking tussen de verschillende budo disciplines.

 

wim

 

Na alle inspanning een korte break en mooie demonstratie in effectief gebruik van Atemi’s, door Winston Vervuurt, Rogier Veugen en Ramon Lopes. De demonstratie gaf een goede indruk hoe in een real-world scenario de aggressor snel en effectief uitgeschakeld kan worden, en dat er ook altijd aandacht moet zijn en blijven voor je omgeving; Het kan dat er zich nóg een aanvaller meldt. Het gebruik van wapens werdt overigens ook niet geschuwd.. 🙂

 

26220031_2035708859779205_6426133363508015568_n

 

Voor wie nog energie over had of dacht te hebben had Ron Pansters nog het nodige in petto; Een uur lang de kunst van het sierlijke Aikido overbrengen op de aanwezigen. De overeenkomsten tussen jiu jitsu en aikido zijn goed herkenbaar, maar toch zit er behoorlijk wat verschil in details. Het doorsturen door het begeleiden in plaats van vastpakken is één zo’n voorbeeld. Voor velen was het heel erg leuk en leerzaam, maar ook het eind van de leerzame en mooie middag.

 

ron

 

 

 

groupsfoto

  • Share: