Promotie tot 7e Dan Jiu Jitsu voor Wil Pansters

By Redactie Algemeen Comments Off on Promotie tot 7e Dan Jiu Jitsu voor Wil Pansters

17 september 2023

Bron: JBN site

Na afloop van de jaarlijkse Boersma Jiu Jitsu stage, op 17 september 2023 in Papendal, neemt de voorzitter van de Nationale Jiu Jitsu Graden Commissie, Hugo Nijhof, het woord.

Hij laat de aanwezige Jiu Jitsuka’s weten dat Wil Pansters, “op basis van activiteiten” is gepromoveerd tot 7e dan Jiu Jitsu gaat ontvangen.

Zulke promotie wordt verleend als iemand zeer grote verdiensten heeft op zowel technisch vlak als op functioneel gebied. En Wil heeft op beide vlakken zijn sporen verdiend:

Als vrijwilliger is hij al vanaf 2003 lid van de districts graden commissie Jiu Jitsu, en al net zo lang is hij actief als examinator tijdens dan-examens.

Wil is als Jiu Jitsu leraar al meer dan 30 actief voor zijn eigen club, Toukon Ryu Jiu Jitsu, en voor Sportschool Essink. Beiden in Eindhoven.

Tijdens die 30 jaar heeft hij al meer dan 50 jiujitsuka’s opgeleid tot 1e, 2e, 3e, 4e en zelfs 5e dan.

Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd om stages te verzorgen op district of nationaal niveau.

Hugo Nijhof vat het in zijn toespraak goed samen: Wil staat zowel bekend om zijn zeer hoge kwaliteit (dat grenst aan perfectie) van uitvoering van technieken als van het afleveren van veel Jiu Jitsuka’s en leraren van hoge kwaliteit.

Wim van Vorstenbosch (9e dan Jiu Jitsu) knoopt de nieuwe gordel om. Wil wordt hiermee de tweede Jiu Jitsuka met 7e Dan in ons district!

  • Share: